Pokemon GO dobio veliku nadogradnju

0
pokemon-go-niantic-labs-nintendo

Razvojni tim Niantic koji stoji iza ovogodišnjeg globalnog fenomena Pokemon GO i dalje marljivo radi na toj mobilnoj igri. Nova nadogradnja je zamišljena da pomogne i olakša trenerima koji pokušavaju uhvatiti rijetke Pokemone. Igra je izašla početkom srpnja najprije u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, a zatim se počela širiti po ostatku svijeta. Iako među igračima ima već veterana, s novom nadogradnjom Pokemon GO je postao dostupan u 31 novoj zemlji zbog čega implementacija lakšeg hvatanja Pokemona ima smisla.

Druga stvar koju nadogradnja donosi jest bonus za hvatanje određenog tipa pokemona kod dobivanja medalja – tako na primjer za hvatanje 50 vatrenih Pokemona igrači dobivaju Kindler medalju. Što više takvih Pokemona uhvatite, to vam medalja postaje bolja i dobivate bonus za hvatanje vatrenih stvorova.

Ovo je samo jedna od velikih promjena koje je razvojni tim implementirao u posljednjih mjesec dana. Buddy sistem stigao je u rujnu, kao i pomoćni uređaj Pokemon Go Plus. Novi sustav je omogućio igračima da jedan od njihovih Pokemona hoda uz njih i prikuplja bombone odnosno candy koji služi kao resurs za nadogradnju Pokemona. Što više igrač hoda dobiva više bombona.

Pokemon Go Plus je uređaj koji olakšava samo igranje igre i uklanja nužnost neprestanog držanja mobitela u ruci dok igrate. S vašim mobitelom spaja se putem bluetootha i omogućuje prikupljanje Poke-lopti i napitaka na PokeStopovima, kao i lovljenje samih Pokemona pritiskom na jednu tipku.

Od izlaska igre Niantic je dosta popravio i poboljšao igru, ali su im ostale još neke stvari za riješiti. Ono što je igračima još uvijek trn u oku je nefunkcionalnost radara koji bi trebao reći igračima koliko se blizu nalazi neki Pokemon. Osim toga, neki se Pokemoni još nisu pojavili u igri – Zapdos, Moltres, Articuno i Mewtwo nedostaju iz postave, pa se igrači nadaju da će ih uskoro moći pokušati uhvatiti.

Za kraj je ostao Ditto, kojeg do sada također nije bilo moguće naći, a prema izvještaju s Pokemon Go Huba netko iz Južnoafričke Republike ga je konačno uspio uhvatiti. Postoji mogućnost da će Ditto biti ekskluzivan u Africi, iako se Niantic nije oglasio o tome.

U svakom slučaju, Pokemon GO i dalje napreduje i izgleda da tim nema planove za skorašnji prestanak izdavanja nadogradnji. Zašto i bi, kada je njihova igra jedna od, ako ne i najpopularnija ove godine.

Nema komentara

Leave a Comment