Nintendo zašutio oko nove NX konzole, a Božić je pred vratima…

0
nintendo_nx_console_controller_concept___off_by_paulbatt-d9ymot2

„Bit će portabilan“ – „Radit će se o Smart Home konzoli“ – „AMD se isprsio i ovo će bit jedna od grafički najjačih konzola“… Ne samo da je internet pun glasina, već su određeni fanovi odradili korak naprijed i krenuli s (dosta kvalitetnim) špekulacijama i primjerima NX kontrolera, što je na kraju dana, uz gore spomenute izjave, rezultiralo s još većom pomutnjom. Ne, Nintendo još nije najavio novu konzolu, a polagano nam već ponestaje strpljenje.

PlayStation je zauzeo podilj za ove blagdane, no i dalje vjerujemo u najavu NX-a

Nintendo se oduvijek držao sa strane, daleko od svih prepucavanja koja su za sobom nosili Sony i Microsoft, no u ovogodišnjem slučaju moramo priznati da smo lagano razočarani rezultatima. Konkurencija se debelo potrudila oko novih igara, kao i određenih nadogradnji za trenutnu generaciju konzola, gdje se cijela priča primarno vrti oko PlayStationa i brojnih ekskluziva koje ga čekaju ovih blagdana. S druge strane, Nintendo najavljuje suradnju s Appleom, koja se nas osobno manje tiče, kao i predstavljanje novih 3DS konzola, koje također ne donose ništa pretjerano zanimljivo za postojeće vlasnike. Da, znamo, tu su nove SNES i Famicon konzole, no složit ćete se s nama da smo te igre već odavno odigrali, ako ne na originalnim konzolama, onda na emulatorima.

Ono što se postavilo kao šlag na torti nedoumica definitivno su brojne glasine vezane uz NX kontroler, kao i neki mock up dizajnovi same konzole, gdje cijela priča nikako ne ide u korist samom Nintendo – no mi smo strpljivi.

Ukoliko veliki N propusti ovogodišnje blagdane, ostaju mu još dvije opcije

Dok su se određeni fanovi već navikli na (tradicionalni) izlazak Nintendovih konzola prije zimskih blagdana, drugi se nadaju onome prije ljetnog raspusta. Kako god bilo, ukoliko Nintendo izostavi ovogodišnje blagdane, što je, s obzirom na dosadašnje informacije, dosta velika vjerojatnost – preostaju mu dvije solucije. Prva je ta da se nova konzola najavi sljedeće godine na E3-u (Electronic Entertainment Expo) gdje se zatim odradi službeni izlazak prije ljetnih praznika, a druga opcija, ujedno nama manje draga, je ta da se ostalim konkurentima prepusti još jedna puna godina te da se novi Nintendo NX predstavi tek pri blagdanima 2017. Godine.

S naše strane bismo bili sretni da se cijela prašina oko nove Nintendove konzole smiri nekim novim igrama, kako bismo sljedećih nekoliko kvartala barem nekako skratili uz stare konzole.

Povezani linkovi: Recenzija Nintendo Switch konzole

Nema komentara

Leave a Comment