Kad je modding zajednici dosadno – 2DS s dva analog sticka i triggerima

0
2DS sticks replacemenet

YouTubeovi filteri imaju čudan način serviranja sadržaja – ja, ekonomist, koji nikad u životu nije držao lemilicu, a kamoli da ju znam koristit, najčešće u svom feedu dobijem hrpu tutoriala od strane moddera.  Na kraju dana onda na neki od njih čak i kliknem, što mi dodatno poremeti feed listu, što je rezultiralo s time da mi se zadnjih mjesec dana stalno vrte nekakvi DIY projekti – koji čak znaju i oduševiti.

Ponekad zapnem za pet godina stare DIY tutoriale o, primjerice, vlasniku staroge N64 koji je istu konzolu uspio napraviti na način da se pali, gasi i restarta tipkom daljinskog upravljača, te povrh toga još dodao bežične kontrolere. Mislim, svaka čast ekipi, iako u videjima to pojašnjavaju kao core stvarima, vjerujem da treba i ponešto skilla (barem pretpostavljam?). Jedan od novijih videa je upravo onaj koji danas šeram. Naime, većina vlasnika 2DS konzole, ili nešto starijih DS konzola, susrela se s problemom „drugog analog sticka“, odnosno činjenice da vaša „stara“ konzola sa svojim kontrolama nije u potpunosti kompatibilna s novijim igrama, poput Monster Huntera ili Xenobladea, a vjerojatno i nadolazećih Pokemona.

Iz tog razloga je YouTube modder, pod nazivom Doc. Acido, zasukao rukave i prihvatio se rastavljanja malenog 2DS-a, a na kraju dana ne samo da je dodao još jedan punokrvni analog, već i DIY triggere – frajer. Video vam ostavljam u prilogu, a ja idem skočit do ebaya pogledat te lemilice…

Nema komentara

Leave a Comment