Fan ste Pokemona? Isprobajte Yo-kai Watch 2

0
yokai-watch2-war

Serijal Yo-kai Watch, koji se sastoji od igara, animea, mange i glazbe, ugledao je svjetlo dana u Japanu u siječnju 2013. godine. Mnoge ljubitelje ovog tipa zabave igra je podsjetila na Nintendove Pokemone, no ipak se dovoljno razlikuje da bi vas možda mogao zaintrigirati.

Svijet Yo-kai Watcha smješten je u moderan i živahan grad u kojem se nalazi pregršt nadnaravnih bića koji se zovu Yokai. Oni su zaslužni za razne nepodopštine koje se ljudima događaju svakog dana, primjerice ako netko ima problema s ustajanjem ujutro ili je stalno gladan, vjerojatno ima problema s jednim od tih stvorova. Samo oni koji posjeduju Watch, odnosno poseban sat, mogu ih vidjeti, a budući da je vaš protagonist jedan od tih sretnika, na vama je da pomažete sugrađanima s problemima te usput otkrijete neke dublje priče u nadnaravnom svijetu.

Yo-Kai Watch 2 dolazi uz novu postavu

Iako ima dosta sličnosti s Nintendovim planetarno popularnim hitom, Yo-Kai Watch je više usmjeren na stvaran svijet, gdje je postava stvorenja raznolika i ima mogućnost komuniciranja s ljudima. Uz to, borbe su drugačije koncipirane – za svaki susret birate postavu od šest Yokaija, dok ih troje može biti aktivno u bilo kojem trenutku. Oni su uglavnom autonomni, dok se vi bavite biranjem itema i specijalnih napada koji zahtijevaju odrađivanje mini igara na ekranu za dodir.

Prva igra u ovom serijalu stigla je na zapadno tržište početkom studenog prošle godine, dok je Yo-Kai Watch 2 već u ovom trenu dostupan u dvije verzije – Fleshy Souls i Bony Spirits. Ako ste zainteresirani za igre možete posjetiti službene stranice za više detalja i Nintendovu online trgovinu. Za kraj ćemo spomenuti kako je ovaj serijal ogroman hit u Japanu, ali za razliku od onog s kojim ga uspoređuju još uvijek nije uspio steći planetarnu popularnost.

Naša recenzija je još uvijek u planu, tako da za više detalja slobodno skočite do našeg 3DS foruma i provjerite jel netko od kolega već posjeduje igru, nama se čini kao must play!

Nema komentara

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *